Генсек ООН: закликав не порушувати режим «припинення вогню»

Читать на русском
Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш привітав обмін утримуваними між Україною і бойовиками ЛНР і ДНР.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш привітав обмін утримуваними особами між Україною і бойовиками «ЛНР» і «ДНР».

Про це повідомив прес-секретар генсека ООН Стефан Дуджаррік, передає «Слово і Діло».

Обмін полонених: США наполягають на формулі «всіх на всіх»Україна і представники самопроголошених республік на Донбасі повинні домовитися про проведення обміну військовополоненими за формулою «всіх на всіх».

«Генеральний Секретар вітає обмін в'язнями і затриманими, який відбувся 27 грудня на Сході України і високо оцінює роботу всіх, хто це зробив. Він сподівається, що цей гуманітарний акт може стати позитивним кроком на шляху зміцнення довіри між сторонами, і закликає всі сторони приймати подальші заходи в цьому дусі, зокрема, повністю поважаючи і дотримуючись угоди про припинення вогню і продовжуючи працювати разом, щоб виконати всі свої зобов'язання по мінським домовленостями», - заявив Дуджаррік.

Як відомо, 27 грудня відбувся обмін утримуваних осіб між українською стороною і бойовиками ОРДЛО. Українська сторона отримала 73 заручників.

Президент Петро Порошенко також заявив, що дав доручення негайно відновити переговори з Російською Федерацією щодо повернення всіх українців, які перебувають в ув'язненні на території РФ і на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: