Зведення штабу АТО 29 грудня: 6 обстрілів, є поранений

Читать на русском
За минулу добу 28 грудня бойовики 6 раз обстріляли позиції Збройних сил України, внаслідок чого один військовослужбовець був поранений.

За минулу добу 28 грудня бойовики 6 раз обстріляли позиції Збройних сил України, внаслідок чого один військовослужбовець був поранений.

Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО, пише «Слово і Діло».

Не твоя війна: що зробила влада для миру на Донбасі?У зоні АТО вчергове оголосили новорічне перемир'я, а Донбас через три роки більше нагадує бомбу із запущеним годинниковим механізмом. Оцінку ситуації дали експерти.

«Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили шість прицільних обстрілів позицій Збройних сил України. Всі порушення режиму перемир'я відбулися на донецькому напрямку. Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали. У результаті ворожих обстрілів один військовий сил АТО був поранений. Його доставили в військово-медичний заклад і надали необхідну лікарську допомогу», - йдеться в повідомленні.

На Приазов'ї, бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів і піхотного озброєння по позиціях ЗСУ в Павлопілі і Талаківці. У передмісті Красногорівки порушили перемир'я зі стрілецької зброї. Також на підступах до цього прифронтового міста активізувався ворожий снайпер, який обстрілював опорні пункти української армії. З гранатометів і легкого піхотного озброєння незаконні збройні формування вели вогонь по оборонним укріпленням навколо Верхньоторецька, а з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали опорні пункти сил АТО поблизу шахти Бутівка.

Карта АТО: ситуація на сході України на 28 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 28 грудня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На інших ділянках оборони ЗСУ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

У штабі відзначають, що бойовики активізували повітряну розвідку із застосуванням безпілотних літальних апаратів, які заборонені Мінськими домовленостями. Проліт безпілотника противника зафіксували в районі Світлодарської дуги, а недалеко від Курдюмівки близько 22.00 українські військовослужбовці збили російський БПЛА типу «Орлан-10». Зараз тривають пошуки уламків безпілотника.

Раніше повідомлялося, що вантажівки з гуманітаркою від Червоного Хреста прибули на Донбас.

Нагадаємо, в ОБСЄ прокоментували обмін полоненими на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: