Карта АТО: ситуація на сході України на 28 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 28 грудня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Попри досягнуті домовленості щодо новорічно-різдвяного перемир’я, сили окупанта не спромоглися у повній мірі забезпечити режим тиші.

Загалом минулої доби уздовж усієї лінії зіткнення противник провів 4 прицільні обстріли позицій Збройних Сил України.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

У результаті ворожих обстрілів неподалік Водяного поранень зазнали двоє українських військовослужбовців. Їм надається необхідна медична допомога.

Напрямки

На луганському напрямку минулої доби ворог не вдавався до вогневих провокацій щодо позицій, які утримують військовослужбовці Збройних Сил України. Жодного факту відкриття вогню з боку противника на цьому напрямку вчора не зафіксовано.

На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська здійснили 4 порушення режиму тиші. Противник прицільно використовував проти наших захисників легке піхотне озброєння, аби спровокувати українських військових на відкриття вогню у відповідь. Зокрема, захисників Водяного бойовики незаконних збройних формувань намагалися спровокувати двічі – в обідню пору та у надвечір’я. Спочатку вони відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів, а наступного разу посилили активність, застосувавши вже більш широкий спектр стрілецького озброєння. Майже годину під Водяним не вщухала ворожа стрілянина, однак наші військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Пізнім вечором окупант вирішив перевірити на міцність оборонців Авдіївки, обстрілюючи їх із великокаліберних кулеметів. Також в цьому районі зафіксовано роботу ворожого снайпера. Практично дзеркально противник діяв і на підступах до Кам’янки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: