Оприлюднили документ про закриття справи Довгого – фото

Читать на русском

Прокурор Антикорупційної прокуратури ухвалив рішення про закриття кримінального провадження у справі Жукова острова.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Кримінальне провадження за підозрою народного депутата Олеся Довгого в так званій справі Жукова острова закрили через недостатню кількість доказів провини політика.

Про це йдеться в постанові начальника третього відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Василя Кричуна, яке оприлюднило видання LB.ua, повідомляє «Слово і Діло».

«У зв'язку з десятирічною давністю подій, які є предметом дослідження в кримінальному провадженні, а також знищенням електронної системи інформаційного забезпечення Київради, враховуючи свідчення більшості свідків у кримінальному провадженні та в зв'язку з відсутністю інших процесуальних джерел доказів, вичерпані можливості отримати достатні докази для доведення провини Довгого в суді», – йдеться в документі.

«Беручи до уваги об'єктивну неможливість зборів необхідної доказової бази, яка б переконливо доводила причетність Довгого до скоєння злочину, керуючись ст. 62 Конституції України 2, 9, 36, 42, 110, 284 КПК України, [начальник третього відділу САП] ухвалив: кримінальне провадження в частині підозри Довгого до причетності скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України закрити на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України – в зв'язку з тим, що не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суду й вичерпані можливості їх отримати», – наголошується в постанові.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили про закриття провадження проти Довгого.

Раніше САП викликала Довгого на допит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: