Омелян розповів про переговори з новими лоукостерами

Читать на русском
У Міністерстві інфраструктури України анонсували прихід ще двох лоукостерів на український авіаринок.
Володимир Омелян

Крім Sky Up, Міністерство інфраструктури України веде переговори з ще двома лоукостерами про вихід на український ринок.

Про це в ефірі Espreso.TV заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє «Слово і Діло».

«На початку року ми почали переговори з трьома компаніями, я не хотів анонсувати, що може бути три, тому ми обережно говорили про одну, який відбувся. Вони оголосили себе в цьому році. Переговори з двома іншими тривають, я на 80% впевнений, що наступного року вони зайдуть на український ринок», – зазначив міністр.

За його словами, Sky Up буде повністю українською компанією, а решта – з українським контрольним пакетом.

«Поки ми говоримо про компанію, яка вже відбулася, це 100% українського приватного капіталу – Sky Up. Дві інші будуть із 49% іноземного капіталу і 51% українського, щоб вони могли здійснювати внутрішні українські рейси. Вони уважно аналізують ринок – це істотні капіталовкладення і вони повинні відчувати себе на 100% захищеними і вірити державі», – підкреслив Омелян.

Глава Мінінфраструктури додав, що жоден із лоукостерів не матиме преференцій на українському ринку.

«Для нас важливо, щоб це були не тільки внутрішні, а й міжнародні авіаперевезення в форматі вільної конкуренції. Ми не хочемо створювати преференції або особливі умови для когось. Умови будуть рівними для всіх. Конкуренція повинна бути», – пояснив міністр.

Нагадаємо, 14 грудня Омелян заявив, що національний авіаперевізник SkyUp почне роботу в березні 2018 року.

Відзначимо, що згідно моніторингу «Слова і Діла», міністр інфраструктури загалом дав 53 обіцянки, з яких 8 виконав, а 10 – провалив. Рівень його відповідальності – 15%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: