Карта АТО: ситуація на сході України на 27 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 27 грудня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Російсько-окупаційні угрупування, хоча й суттєво знизили свою активність, але не припинили порушувати Мінські домовленості та новорічно-різдвяне припинення вогню. Минулої доби позиції Збройних Сил України знову підділися обстрілам, на жаль, серед наших військових є втрати. Зараз про це та інше докладніше.

Загалом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 6 обстрілів наших позицій по всій лінії зіткнення. Усі вони були прицільні. Військовослужбовці Збройних Сил України вогонь у відповідь не відкривали.

На жаль, серед наших захисників є втрати – 1 військовослужбовець загинув, ще 5 зазнали поранень та бойових трав.

Так, під час ворожого обстрілу в районі шахти Бутівка від смертельного вогнепального поранення загинув один український військовослужбовець.

Ще двоє наших захисників були поранені ворожими снайперами в районі Золотого та Новолуганського. Стан здоров’я одного з них оцінюється як важкий.

А поблизу Луганського двоє наших військовослужбовців зазнали бойових травм внаслідок ворожого обстрілу.

Також зазнав поранення один військовослужбовець Національної гвардії України. Він підірвався на вибуховому пристрої в районі н.п. Водяне.

Всі поранені оперативно доставлені до медичних закладів, де їм надана кваліфікована допомога.

Напрямки

На луганському напрямку окупанти 5 разів відкривали прицільний вогонь по нашим опорним пунктам.

Перший обстріл на цьому напрямку відбувся о 14:35 в районі селища Луганське. Тоді протягом години противник вів вогонь по нашим позиціям з міномету калібру 82 мм, гранатометів різних типів, зенітної установки ЗУ-23, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Надвечір ворог вдруге застосував міномети калібру 82 мм і знову ж таки в районі Луганського. Окрім цього противник відкрив вогонь з великокаліберного кулемета. Загалом в нашу сторону протягом дня було випущено 23 міни калібру 82 мм.

Крім того, під обстріли противника потрапили опорні пункти Збройних Сил України в районі населених пунктів Новолуганське, Золоте та Станиця Луганська. Вогонь вівся зі стрілецької зброї, включно із снайперської.

На донецькому напрямку опівдні ворог здійснив один 45-хвилинний обстріл зі стрілецької зброї опорного пункту Збройних Сил України поблизу шахти Бутівка. Решту минулої доби тут дотримувався режим тиші.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: