«Газпром» нараховує Україні пеню: в «Нафтогазі» борг не визнають

Читать на русском
Російський Газпром заявляє про стягнення з НАК Нафтогаз України арбітражним судом Стокгольма 1,8 мільйона доларів штрафу за прострочення платежу за поставлений газ.

Російський «Газпром» заявляє про стягнення з НАК «Нафтогаз України» арбітражним судом Стокгольма 1,8 мільйона доларів штрафу за прострочення платежу за поставлений газ.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв, передають російські ЗМІ.

Суд «Нафтогазу» проти «Газпрому»: зрада чи перемога?НАК «Нафтогаз» розраховує на «мільярди доларів» від Газпрому в результаті судових процесів у Стокгольмі. Чи не марні сподівання, розповіли експерти.

«Газпром» поки не отримав від «Нафтогазу України» виплати за поставлений газ, стягнені арбітражним судом Стокгольма, штрафи за прострочення платежу складають 1,8 мільйона доларів», – сказав він.

За словами Медведєва, кожен день прострочення коштує українській компанії 600 тисяч доларів.

У відповідь комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко на своїй Facebook-сторінці заявив, що відсотки, які кожен день нараховуються за позовними вимогами «Нафтогазу України» до російського монополіста – компанії «Газпром» в рамках Стокгольмського арбітражу за транзитним контрактом, складають від $1 млн до $3 млн.

Він також нагадав, що рішення щодо цього мають ухвалити в лютому.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги російського «Газпрому» до НАК «Нафтогаз України» на $56 млрд за положенням «бери або плати» в 2012-2017 роках.

Загалом «Нафтогаз» виграв арбітраж проти «Газпрому» з усіх спірних питань за контрактом на поставку газу, заявляють у держхолдингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: