Трамп представить Конгресу «Кремлівську доповідь»

Читать на русском
Адміністрація президента США Дональда Трампа до кінця січня 2018 роки представить Конгресу «Кремлівську доповідь».

Адміністрація президента США Дональда Трампа до кінця січня 2018 роки представить Конгресу «Кремлівську доповідь» - перелік високопоставлених російських чиновників і бізнесменів, близьких до російської влади, проти яких згодом можуть бути введені санкції.

Про це заявив колишній головний координатор санкцій політики Держдепартаменту США Деніел Фрід виданню «Комерсант», пише «Слово і Діло».

Відзначено, що складання такого переліку передбачено законом «Про протидію противникам США за допомогою санкцій» (CAATSA), підписаним президентом Трампом в серпні.

«Припускаю, що фігуранти цього переліку не відразу зіткнуться з практичними наслідками - наприклад, фінансовими. Однак сам факт потрапляння в цей список збільшує ризик того, що в майбутньому проти його фігурантів будуть введені санкції», - сказав він.

Фрід при цьому зауважив, що в самому законі (CAATSA) не сказано, що ця доповідь ляже в основу нового списку санкцій.

Зміна тактики: навіщо Путіну здавати ДонбасМинулого тижня президент Росії Володимир Путін провів чергову велику прес-конференцію за підсумками року, що минає. Частина відповідей на запитання стосувалася й України. Меседжі головної людини в Кремлі намагався розшифрувати політолог Олександр Радчук.

«Але я не стану приховувати той факт, що багато членів Конгресу США хотіли б використовувати його саме таким чином», - пояснив експерт.

У відповідь на питання про можливість включення в «Кремлівську доповідь» голів МЗС і Міноборони Росії Сергія Лаврова і Сергія Шойгу Фрід сказав, що це «не відповідало б призначенням доповіді».

За його словами, в список можуть потрапити люди «з близького кола президента, причетні до протизаконних схем і дій».

«Декілька людей вже внесені владою США до списку санкцій - я говорю, наприклад, про (бізнесменів) Геннадія Тимченка і Аркадій Ротенберга», - уточнив фахівець.

Раніше Трамп назвав головну загрозу США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: