ЦВК Росії відмовила Навальному

Читать на русском
Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати політика Олексія Навального кандидатом в президенти Росії.

Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати політика Олексія Навального кандидатом в президенти Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Дождь».

Члени ЦВК назвали причиною відмови невідповідність Навального вимогам федерального закону про вибори президента Росії. Йдеться про наявність у нього непогашеної судимості за тяжкою статтею КК РФ.

«Робоча група підійшла до розгляду цих документів найретельнішим чином», - сказав член ЦВК Борис Ебзеєв.

Він підкреслив, що 8 лютого 2017 року Навальний був засуджений Ленінським районним судом міста Кірова на п'ять років умовно.

Президентські вибори-2019: «рука Кремля» та проблеми УкраїниВ СБУ попереджають, що спецслужби Росії готуються до підкупу українців на виборах президента, запланованих на 2019 рік. Але відкритими залишаються питання виборчої реформи та складу ЦВК. Чи варто шукати слід Кремля, розбиралися експерти.

«Злочин, який було інкриміновано Олексію Анатолійовичу Навальному (стаття 160 КК РФ), вважається тяжким», - підкреслив Ебзеєв. Тому ЦВК не може зареєструвати Навального кандидатом в президенти.

У свою чергу голова ЦВК Елла Памфілова зазначила, що до документів Навального не було ніяких претензій. 12 членів ЦВК проголосували за відмову у реєстрації Навального, один утримався через «конфлікти інтересів».

Перед цим Навальний виступив перед членами ЦВК і заявив, що комісія і при попередньому голові Володимир Чурові, і при Елі Памфіловій «представляє собою одне й те саме».

Політик підкреслив, що довів сфальсифікованість свого вироку в Європейському суді з прав людини, а його участь у виборах дозволяється Конституцією Росії.

Голова ЦВК у відповідь на це закликала Навального «не монополізувати право на переконання» і відмітила, що він не єдиний опозиційний політик в Росії.

Нагадаємо, 25 грудня ЦВК зареєструвала Ксенію Собчак в кандидати в президенти РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: