Коломойський vs. Порошенко: який сигнал зробив Захід українським олігархам

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Арешт активів Коломойського – сигнал усім олігархам України, включаючи Ахметова, Фірташа та інших, а головне – президенту, про те, що Захід може зробити з ними все, що хоче. Важливим є інший момент – всесвітній характер цього судового рішення, арешт активів у всьому світі. Хто захоче сваритися з Високим судом Лондона? Собі дорожче. Тож навіть офшори вже не врятують наших олігархів.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

Експерт припустив, що зараз будуть спроби пом'якшити удар, знизити загострення пристрастей навколо імені Коломойського, локалізувати конфлікт Пінчук-Коломойський Лондонським судом. У цьому сенсі українські правоохоронні органи мають великий досвід саботажу, зазначив він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що після обрання його Президентом перекриє всі офшориСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Політолог нагадав, як фігуранти списку найбільш небезпечних підозрюваних із найближчого оточення екс-президента Януковича легко відбили атаку Києва завдяки непрофесіоналізму та корупційності прокурорів і слідчих, які готували подання для Інтерполу.

«Тож Коломойський не випадково зустрівся з Луценком в Амстердамі буквально за кілька годин до лондонського рішення», – підкреслив Небоженко.

Інше питання, чи не захочуть західні партнери України застосувати такий же маневр і до самого президента, додав він.

На його думку, зараз Україна та її західні союзники мають два шляхи вирішення «проблеми Порошенка».

«Або змусити президента Порошенка піти у відставку й займатися далі своїм олігархічним бізнесом, або відокремити політика-президента Порошенка від його бізнес-оточення, захистити його від корупції, його бізнес-планів і змусити працювати суто політичним курсом – проведенням реформ, боротьбою з корупцією та боротьбою проти російської агресії», – уточнив політолог.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє найближчим часом передати в Rothschild Trust пакет акцій «Рошен»Сказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«У цьому сенсі досвід арешту активів Коломойського «руками» Лондонського суду може бути використаний якщо не прямо проти президента-олігарха Порошенка, то проти його найбільш одіозних і корумпованих бізнес-партнерів», – резюмував Віктор Небоженко.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, чим володіє в Україні бізнесмен Ігор Коломойський.

За даними порталу, будучи кандидатом на посаду глави держави, Петро Порошенко заявив, що перекриє офшори. Обіцянка досі має статус «у процесі».

Також у 2015 році Петро Порошенко обіцяв найближчим часом передати в Rothschild Trust пакет акцій «Рошен», однак не дотримав слова. Досьє президента – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: