Офіцер СБУ затриманий за підозрою в роботі на спецслужби РФ

Читать на русском
Оперативники Служби безпеки України затримали свого співробітника за підозрою в роботі на спецслужби Російської Федерації.

Оперативники Служби безпеки України затримали свого співробітника за підозрою в роботі на спецслужби Російської Федерації.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

СБУ готує підозру перекладачу ГройсманаУ четвер, 21 грудня, СБУ проводить слідчі дії із затриманим перекладачем Кабміну Станіславом Єжовим.

«Працівники Управління внутрішньої безпеки СБУ викрили старшого консультанта-експерта одного з центральних підрозділів СБУ на співпрацю зі спецслужбами РФ», – ідеться в повідомленні.

Згідно з інформацією відомства, працівники СБУ встановили, що підполковник передавав службову інформацію представникам країни-агресора. Він також надавав спецслужбам РФ допомогу в проведенні розвідувально-підривної діяльності на шкоду національній безпеці України.

Під час обшуків за місцями постійного й тимчасового проживання зловмисника співробітники СБУ виявили ноутбуки та планшети з доказами листування та передачі інформації спецслужбам РФ.

Також наголошується, що вилучені пістолет ТТ, 2 гранати Ф-1 і більш ніж 700 патронів різного калібру. В рамках відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії.

Як повідомлялося, 20 грудня співробітники контррозвідки СБУ заявили, що викрили чиновника секретаріату Кабміну, який діяв у інтересах спецслужб Росії.

ЗМІ повідомили, що затриманим є помічник Володимира Гройсмана Станіслав Єжов, який працював на посаді заступника керівника протоколу прем'єр-міністра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: