У Київраді вимагають заборонити поліетиленові пакети

Читать на русском
Депутати Київради направлять звернення до Верховної Ради України про необхідність ухвалення закону про заборону використання та продажу поліетиленових пакетів

Депутати Київради направлять звернення до Верховної Ради України про необхідність ухвалення закону про заборону використання та продажу поліетиленових пакетів.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міськради, відповідне рішення підтримали 85 депутатів.

Київрада планує поліпшити геолокацію столиціУ разі узгодження документа на засіданні КГС виконавчий орган протягом трьох місяців має розробити й затвердити Єдину систему нумерації опор зовнішнього освітлення та електромереж Києва.

Відзначається, що комісія з питань екологічної політики підтримала електронну петицію з проханням заборонити використовувати та продавати в столиці поліетиленові пакети. Однак це питання має вирішуватися на державному рівні, оскільки міськрада не має відповідних повноважень. У зв'язку з цим депутати вирішили звернутися з проханням про заборону до парламенту.

Також підкреслюється, що в Україні на одну людину щороку припадають понад 500 поліетиленових пакетів, період розкладання кожного з яких становить більш ніж 100 років. Близько 40 країн світу вже ухвалили нормативні акти, які забороняють або обмежують їх використання.

Як повідомлялося, раніше депутати Київської міської ради підтримали 91 голосом звернення до вищих органів влади із закликом щодо скасування пільгового проїзду народним депутатам і депутатам місцевих рад.

Раніше на засіданні Київради 28 листопада були визначені 67 столичних вулиць, де буде заборонено залишати автомобілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: