Уряд продовжив заборону на ввезення в Україну товарів з РФ

Читать на русском
Кабінет Міністрів продовжив заборону на ввезення в Україну затвердженого переліку російських товарів до 31 грудня 2018 року.

Кабінет Міністрів продовжив заборону на ввезення в Україну затвердженого переліку російських товарів до 31 грудня 2018 року.

Відповідна постанова була ухвалена на засіданні уряду 20 грудня, передає «Слово і Діло».

Санкції проти Росії: коли чекати ефектуАнексія Криму та військове втручання на Донбас спричинили запровадження економічних санкцій проти Росії. Якого ефекту вдалося досягти після трьох років подібних обмежень, цікавився політолог Олександр Радчук.

Зокрема, Кабмін вніс зміни до своєї постанови від 30 грудня 2015 року №1147 «Про заборону ввезення на митну територію товарів походженням із Росії», згідно з якими його дія продовжена до 31 грудня 2018 року (включно).

Це рішення ухвалили з метою гарантування національної безпеки України у відповідь на запровадження Росією відповідних торгових заборон та обмежень щодо України.

При цьому до затвердженого раніше переліку включені додатково такі позиції, як поліетилен з питомою вагою 0,94 або більше, а також полівінілхлорид, не змішаний з іншими речовинами, сульфат амонію, суміш нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами.

Раніше повідомлялося, що Кабмін продовжив ввізні мита на товари з РФ.

Також нагадаємо, уряд денонсував ще одну угоду з РФ про зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: