Німеччина додатково профінансує Червоний Хрест в Україні

Читать на русском
Уряд Німеччини виділить на гуманітарні заходи діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні додатково 1,5 мільйона євро.

Уряд Німеччини виділить на гуманітарні заходи діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні додатково 1,5 мільйона євро.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні на сайті посольства Німеччини в Україні, оприлюдненому в понеділок, 13 листопада.

Червоний Хрест назвав кількість загиблих цивільних за час війни на ДонбасіМіжнародний комітет Червоного Хреста в Україні повідомив, що на Донбасі з початку бойових дій загинули понад 2700 цивільних осіб.

Таким чином, загальний внесок Німеччини в діяльність МКЧХ в Україні в період з 2016-го по 2018 роки зросте до 16 млн євро. Перш за все фінансування йде на проекти на Донбасі.

«Фінансування піде на медичну допомогу, лікування травм, підтримку медичних установ, профілактичні заходи, забезпечення населення продуктами харчування і засобами гігієни, водопостачання, навчання медичного та середнього медичного персоналу, пошук зниклих безвісти і возз'єднання сімей, опіки полоненими, роз'яснювальну роботу про небезпеку хв і залишків боєприпасів тощо», - йдеться в повідомленні.

Ці заходи об'єднані в рамках проекту «МКЧХ - допомога, захист, профілактика і коопераційні зв'язки в Україні в 2016-2017 роках».

У центрі уваги проекту - Східна Україна, зокрема, вимушені переселенці, сім'ї та громади, дали їм притулок, а також потерпілі від конфлікту з обох сторін лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

Як повідомлялося, Міжнародний комітет Червоного Хреста передав Україні 200 доз імуноглобуліну проти правця і 150 доз протиботулінічного імуноглобуліну.

Раніше, Міжнародний комітет Червоного Хреста направив на окуповані території Донецької області 190 тонн гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: