У Генштабі розповіли, коли знову запрацюють військові суди

Читать на русском
У Генеральному штабі ЗСУ очікують відновлення військових судів в 2018 році, що має посилити захист прав військовослужбовців.

У Генеральному штабі ЗСУ очікують відновлення військових судів в 2018 році, що має посилити захист прав військовослужбовців.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на брифінг офіцера Управління правового забезпечення ГШ ЗСУ полковника юстиції Юрій Бобров 20 грудня.

Протягом цього року військові юристи вели активну і цілеспрямовану роботу по внесенню змін до закону «Про судоустрій і статус суддів». Ці зміни, що відображають необхідність відновлення діяльності військових судів на території України, мають значно посилити правовий захист українських військовослужбовців.

«Пропозиції містять введення гарнізонної ланки військових судів - від 12 до 14 таких місцевих судів загальної юрисдикції буде створено на території України. Законопроект також передбачає створення апеляційного військового суду і військової палати Верховного суду України. На нашу думку, це значно підсилить, перш за все, захист прав військовослужбовців під час кримінальних проваджень», - сказав Бобров.

Крім того, за його словами, законопроект передбачає віднесення до підсудності військових судів як кримінальних, так і адміністративних правопорушень за участю військовослужбовців. Також передбачається віднести до компетенції військових судів вирішення спірних питань щодо проходження військової служби.

Військові суди розглядатимуть також питання про притягнення до відповідальності учасників незаконних збройних формувань і застосування амністії щодо них. Бобров також нагадав нещодавно опубліковану інформацію про те, що даний законопроект буде внесений до Верховної Ради президентом України вже в січні 2018 роки як невідкладний, разом із законом про створення в Україні антикорупційного суду.

Раніше стало відомо, коли в Україні запрацює антикорупційний суд.

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ прокоментували озброєння з Литви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: