У Генштабі ЗСУ прокоментували озброєння з Литви

Читать на русском
Надання Україні летальної зброї Литвою має стати сигналом для інших країн на пострадянському просторі, де залишилася зброя виробництва СРСР.

Надання Україні летальної зброї Литвою має стати сигналом для інших країн на пострадянському просторі, де залишилася зброя виробництва СРСР.

Про це заявив виконуючий обов'язки заступника начальника Генерального штабу ЗС України Леонід Голопатюк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Литва переслідує не просто якісь питання безпеки, які обговорюються на майданчиках Євросоюзу і НАТО. Цей рішучий крок Литви повинен стати сигналом для інших країн пострадянського простору, де ще залишилася зброя радянського виробництва. Це повинно бути політичним сигналом для тих країн, які до цього часу ще обмірковують, наскільки це потрібно для України», - зазначив Голопатюк.

За його словами, серед країн Заходу наразі не тільки США, але й Великобританія і Канада вивчають можливість надання Україні оборонної летальної зброї.

«Тому я вважаю це дуже потужним політичним сигналом з боку Литви», - підкреслив виконуючий обов'язки заступника начальника Генерального штабу ЗС України.

Нагадаємо, уряд Литовської Республіки 29 листопада ухвалив рішення про передачу Міністерству оборони України озброєння і боєприпасів майже на 2 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: