Генштаб ЗСУ заявляє про кілька тисяч військових РФ у Білорусі

Читать на русском
У Генштабі заявили, що на території Білорусі було створене угруповання білорусько-російських ЗС кількістю близько 12 тисяч осіб, з яких 5800 – представники РФ.

Після завершення стратегічних навчань «Захід-2017» на території Білорусі залишилися представники ЗС РФ.

Про це розповів начальник Управління верифікації Генштабу Збройних сил України Андрій Гудзь під час брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«На території Білорусі було створене угруповання білорусько-російських ЗС кількістю приблизно 12 тисяч осіб, з яких 5800 – представники РФ. Військові розуміють, що штаб та інші підрозділи залишаються на території Білорусі, й під час час міжнародних інспекцій підтвердилося, що там є російські війська», – сказав представник Генштабу.

Він зауважив, що навчанням «Захід-2017» дали негативну оцінку через те, що сторона, яка запрошує спостерігачів, має надати доступ до всіх військових частин, які залучаються до навчань. За словами Гудзя, війська були показані лише частково. Зокрема, російські війська, які перебували в Білорусі, не були представлені міжнародним спостерігачам, сказав Гудзь.

Як відомо, російсько-білоруські навчання «Захід-2017» проходили на території Білорусі 14-20 вересня.

Раніше в Генштабі заявляли, що Росія не вивела війська з Білорусі.

Також нагадаємо, секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що РФ на останньому етапі командно-штабних навчань «Захід-2017» відпрацювала умовне завдання масованого ракетно-ядерного удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: