У Чернігові викрали пам'ятник Коцюбинському

Читать на русском
У Чернігові невідомі викрали бронзовий бюст вагою понад 100 кг із могили класика української літератури Михайла Коцюбинського.

У Чернігові невідомі викрали бронзовий бюст вагою понад 100 кг із могили класика української літератури Михайла Коцюбинського.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє агентство «Укрінформ» із посиланням на старшого інспектора Чернігівського відділу поліції Наталю Човпило.

Поневіряння пам'ятника в Чернігові: епопея з розворотом скульптури Хмельницького триває вже піврокуУ Чернігові вже півроку не можуть довести до пуття постамент пам'ятника Богдану Хмельницькому, який у травні розвернули обличчям до церкви.

«Вранці нам надійшла інформація про викрадення бюста з могили Михайла Коцюбинського. За фактом злочину відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою)», – розповіла прес-секретар.

За словами Човпило, викрали пам'ятник, імовірно, вночі. Поліція встановлює обставини скоєння злочину й шукає свідків. Місцевих жителів просять на умовах анонімності надавати правоохоронцям будь-яку інформацію про причетних до злочину чи про інші обставини викрадення бюста.

Коцюбинський похований на Болдиній горі Чернігова. Бюст письменника з бронзи був встановлений у 1955 році.

Раніше в селі Корюківка на Чернігівщині зруйнували пам'ятник радянському генералу НКВС Олексію Федорову.

Нагадаємо, в Києві біля пам'ятників установили відеокамери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: