МЗС Польщі: Україна потребує наступальної зброї

Читать на русском
Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Україна не здатна здобути перемогу над Росією, але їй потрібна зброя, щоб стримати сепаратизм.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Україна не здатна здобути перемогу над Росією, але їй потрібна зброя, щоб стримати сепаратизм.

Так міністр відповів на запитання журналістів про згоду канадського уряду продавати Україні зброю, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

Муженко розповів, яку летальну зброю Україна попросила у СШАНачальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що США можуть надати українській армії системи повітряної розвідки, танкові системи та інше озброєння.

«Треба було цього очікувати, - рано чи пізно, все ж, ця зброя почне надходити в Україну. Ми також, звичайно ж, співпрацюємо з Україною і передаємо певні елементи військового спорядження, але це не смертоносне спорядження», - сказав Ващиковський.

Щодо можливих поставок наступальної зброї з боку Польщі, керівник польської дипломатії зазначив, що можливість такого рішення - це не справа одного відомства, і його треба було б приймати в широкій політичній групі в Польщі.

Нагадаємо, 13 грудня Канада включила Україну до контрольного списку країн, у які дозволені поставки автоматичної стрілецької зброї (Automatic Firearms Country Control List).

Крім того, 12 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет, який передбачає 350 мільйонів доларів допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: