Суд зачитав вирок екс-міністру економіки РФ Улюкаєву (доповнено)

Читать на русском
15 грудня Замоскворецький суд Москви визнав колишнього міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва винним в отриманні хабара.

15 грудня Замоскворецький суд Москви визнав колишнього міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва винним в отриманні хабара.

Про це повідомила суддя, зачитуючи вирок, передає «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «Дождь».

У вироку йдеться про те, що Улюкаєв отримав хабара в особливо великому розмірі. Перед початком засідання він сказав, що очікує справедливого вироку й готується «до довгого та щасливого життя».

За версією слідства, чиновник вимагав «премію» в голови «Роснефти» Ігоря Сєчіна за позитивне рішення про угоду з приватизації держпакету акцій «Башнефти». Прокуратура зажадала засудити екс-міністра до десяти років колонії суворого режиму й штрафу в 500 мільйонів рублів. Крім того, державний обвинувач запропонував позбавити підсудного всіх державних нагород. Обвинувачений свою провину категорично заперечує.

Екс-міністр розповів, що взяв із собою до суду речі – приніс маленький чемодан. Журналісти повідомили, що засідання почалося на півтори години пізніше, ніж планувалося.

«Давайте, як у школі: 15 хвилин чекаємо і йдемо», – пожартував Улюкаєв.

Пізніше стало відомо, що суд Москви засудив Улюкаєва до 8 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, а також призначив штраф у розмірі 130 млн рублів.

Раніше повідомлялося, що в Слідчому комітеті РФ розповіли подробиці затримання Улюкаєва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: