Росія здатна залишити світ без інтернету – НАТО

Читать на русском
Російська Федерація є загрозою для ліній зв'язку та інтернет-кабелів, які проходять під водою.
Стюарт Піч

Російська Федерація є загрозою для ліній зв'язку та інтернет-кабелів, які проходять під водою.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на ВВС, про це 14 грудня заявив керівник британського генерального штабу, головний маршал авіації Великої Британії сер Стюарт Піч, який у вересні очолив військовий комітет НАТО.

Стало відомо, яке місце посіла Україна з дешевизни інтернетуУкраїна посіла друге місце в світовому рейтингу країн з найдешевшим інтернетом. Про це свідчать дані дослідження консалтингової компанії BDRC Continental і провайдера Cable.co.uk.

Британія й НАТО мають приділяти першочергову увагу захисту ліній зв'язку, підкреслив Піч. Він сказав, що можливе пошкодження кабелів, які проходять на дні океану, може стати ударом для економіки та життя суспільства.

«У відповідь на загрозу, викликану модернізацією російського військово-морського флоту – як атомних, так і звичайних підводних човнів, і кораблів – ми разом із нашими атлантичними союзниками визначили пріоритети місій і завдань із захисту морських ліній зв'язку», – сказав Піч.

«Існує новий ризик для нашого способу життя, що представлений вразливістю кабелів, які проходять по дну моря», – стверджує Піч.

«Це звучить як повторний запуск старих місій. Насправді, як я збираюся сказати, дуже важливо, щоб ми розуміли, наскільки важлива ця місія для Організації північноатлантичного договору», – підкреслив маршал.

Варто відзначити, що на початку грудня про загрозу для ліній зв'язку та інтернет-кабелів, які з'єднують країни та континенти, заявив британський парламентар Ріши Сунак.

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США затвердила на рівні профільного комітету законопроект про співпрацю з Україною в сфері захисту інформації та рекомендувала його до подальшої процедури голосування.

7 листопада президент України Петро Порошенко підписав закон про кібербезпеку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: