Стало відомо, коли українці отримають пенсії за січень

Читать на русском
В Україні виплата пенсій за січень 2018 року буде здійснена в грудні поточного року через прийдешні  святкові та вихідні дні.

В Україні виплата пенсій за січень 2018 року буде здійснена в грудні поточного року.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України від 13 грудня, пише «Слово і Діло».

Як зазначається, це пов'язано з прийдешніми святковими та вихідними днями.

«Встановити, що з метою забезпечення своєчасної виплати пенсій з урахуванням святкових і вихідних днів у січні 2018 року фінансування й виплата пенсій проводиться в грудні 2017 року особам, яким виплачується пенсія за їхніми поточними рахунками в банках і через національного оператора поштового зв'язку за датами виплат, визначеними Пенсійним фондом України за погодженням з Міністерством соціальної політики», – йдеться в документі.

В Україні 3 мільйони громадян мають повний страховий стаж, але при цьому пенсію – нижчу за середню. Серед них 2,5 мільйони жінок і 500 тисяч чоловіків.

Новий рік із новою зарплатою: названа сума «мінімалки»Уряд після аналізу виконання бюджету на 2017 рік має ухвалити рішення про встановлення мінімальної зарплати 4100 гривень.

Нагадаємо, в листопаді середній розмір пенсії в Україні порівняно із січнем поточного року збільшився на 41,1% й склав 2447,95 грн.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман озвучив середній розмір, на який будуть підвищені пенсії військовослужбовцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: