Путін відповів «бородатим» анекдотом з приводу гонитви озброєнь

Читать на русском
Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія забезпечить свою безпеку, не втягуючись в гонитву озброєнь.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія гарантує свою безпеку, не втягуючись у гонитву озброєнь.

Така заява пролунала під час щорічної прес-конференції глави РФ, пише «Слово і Діло».

Трамп обговорив ситуацію в Україні з ПутінимПід час телефонної бесіди президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна, лідери двох держав обговорили ситуацію в Сирії, Україні, Ірані, Північній Кореї і Афганістані.

Так, Путін заявив, що Москва «не виходила з основоположних договорів, які були наріжним каменем міжнародної безпеки».

Він підкреслив, що Росія забезпечить свою безпеку, не втягуючись в гонитву озброєнь.

«Військові витрати у нас збалансовані декількома моментами. Нам потрібно забезпечити свою безпеку. І зробити так, щоб це не призвело до руйнування економіки».

Путін зазначив, що військові витрати Росії збалансовані між забезпеченням безпеки і стійкістю економіки. За його словами, вони складають близько 46 мільярдів доларів, а в США - 700 мільярдів.

«Ви відчуваєте різницю? І чи може наша країна дозволити собі такі витрати? Ні. Але нам того, що ми витрачаємо, досить», - підкреслив глава держави.

«Є такий сучасний жарт. До колишнього офіцера приходить син, він сина питає: «Тут кортик був, де він?». Той відповідає: «Не лайся, я поміняв його на годинник у хлопчика із сусіднього двору». «Покажи годинник. Так, хороший. А якщо завтра прийдуть бандити до нас, я буду забитий, матір, братів твоїх, сестру зґвалтують. А ти їм що скажеш? Добрий вечір, московський час 12 годин 30 хвилин?» Ми ж не хочемо такого розвитку подій?», – сказав президент під сміх присутніх.

Також Путін заявив, що США за фактом вже вийшли з договору про ПРО в односторонньому порядку.

Також Путін заявив, що США за фактом вже вийшли з договору про ПРО в односторонньому порядку.

Відзначимо, що договір між США і Росією про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності був підписаний в 1987 році у Вашингтоні і носить безстроковий характер. Документ забороняє сторонам мати балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети з радіусом дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів. У США неодноразово звинувачували Росію в його порушенні. Москва звинувачення США заперечує.

Нагадаємо, Тіллерсон звинуватив Путіна у вторгненні в Україну.

Раніше Путін розповів, як буде висуватися на вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: