США мають намір істотно скоротити бюджет ООН

Читать на русском
У 2018-2019 роках уряд США вимагатиме скоротити бюджет ООН на суму в 250 мільйонів доларів.

У 2018-2019 роках уряд США вимагатиме скоротити бюджет ООН на суму в 250 мільйонів доларів.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на AFP.

Припинення гуманітарної допомоги: в чому причини кризи та чи впорається Донбас без підтримки ООНООН припиняє гуманітарну та продовольчу допомогу мирним жителям на Донбасі через проблеми фінансування в Організації. Чи впорається Україна без підтримки ООН, розбирались експерти.

Відзначається, скорочення, які запропонувала американська сторона, можуть торкнутися місій ООН в Палестині, Лівії та Афганістані, привести до припинення програми розвитку всесвітньої організації і найму нових співробітників, а також скорочення заробітних плат персоналу.

У відповідь на пропозицію США представники ООН висловили готовність урізати фінансування на 170 млн доларів.

Варто відзначити, бюджет ООН на 2018-2019 роки планують затвердити до кінця року. Організація запрошує на свої потреби 5,4 млрд доларів, що на 200 млн доларів менше, ніж бюджет за 2016-2017 роки.

Бюджет організації формується за рахунок внесків держав-членів. Частка кожної країни розраховується виходячи із середнього показника валового внутрішнього продукту за десятирічний період з урахуванням доходу на душу населення і зовнішньої заборгованості.

На сьогоднішній день найбільшим спонсором ООН залишаються США, які покривають понад 20% витрат організації.

Як повідомлялося, 12 грудня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав закон про оборонний бюджет країни на 2018 рік.

Даний документ передбачає надання Україні фінансової допомоги в розмірі 350 млн доларів для стримування російської агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: