У поліції відзвітували про затриманих у листопаді хабарників

Читать на русском
Національна поліція в листопаді 2017 року затримала 42 високопоставлених хабарника, які вимагали винагороду на загальну суму понад 6,5 мільйонів гривень.

Національна поліція в листопаді 2017 року затримала 42 високопоставлених хабарника, які вимагали винагороду на загальну суму понад 6,5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Департамент комунікації НПУ, інформує «Слово і Діло».

Хабар детективу НАБУ: підозрюваний вийшов під заставуПідозрюваного в пропозиції хабара працівнику Антикорупційного бюро в розмірі 800 тисяч доларів відпустили під заставу.

«_Протягом листопада оперативники територіальних підрозділів Департаменту захисту економіки Нацполіціі і слідчі задокументували протиправну діяльність посадових осіб, які вимагали та отримали неправомірну вигоду. Затримані поліцейськими спільно з іншими правоохоронними підрозділами правопорушники вимагали від громадян понад 6,5 млн гривень неправомірної вигоди. Серед затриманих заступник міського голови, голови і депутати районних і сільських рад, працівники суду і прокуратури», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що кошти посадовці вимагали за вирішення питань, що входять в їх компетенцію. Це були питання надання у власність або оренду земельних ділянок, непритягнення до адміністративної відповідальності, закриття виробництв, відпустку неврахованої деревини, організація системи «відкатів» та інші.

У випадках відмови від пропозиції посадової особи, штучно створювали перешкоди. Суми неправомірної вигоди коливалися від 5 тис. грн до 129 тис. дол.

В даний час за всіма фактами протиправної діяльності порушені кримінальні провадження.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко назвав число затриманих корупціонерів в 2017 році.

Також варто відзначити, що щорічна сума хабарів у всьому світі оцінюється в $ 1 трлн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: