Хабар екс-голові Госпсуду Сумської області: суд заарештував майно Коваленка

Читать на русском
Майно підозрюваного в отриманні хабара екс-голови Господарського суду Сумської області було заарештоване судом на прохання НАБУ.

Гроші та автомобіль колишнього голови Господарського суду Сумської області Олександра Коваленко заарештовані за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Києва кілька тижнів тому, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив просив заарештувати автомобіль BMW Х5 2016 року випуску, митне оформлення якого Коваленко провів 2 жовтня 2017 року на митному посту «Центральний» Сумської митниці Державної фіскальної служби. Також слідство встановило, що екс-голова Госпсуду Сумської області має рахунки в ПриватБанку та Креді Агріколь Банку.

Згідно з даними з електронної декларації за 2016 рік, Коваленко в Креді Агріколь Банку зберігав 55 тисяч доларів готівкою. У ПриватБанку рахунків у нього не було.

На рахунки Коваленка в Креді Агріколь Банку та ПриватБанку, а також автомобіль BMW X5 наклали арешт.

Слід також зазначити, що для виплати застави екс-голова Госпсуду Сумської області отримав позику від громадянина України Андрія Івановича Комара в розмірі 5 мільйонів гривень, про що він зазначив у системі е-декларування.

Нагадаємо, суд заарештував квартиру екс-заступника голови «Укрзалізниці» в справі зловживання владою щодо надання неправомірних пільгових тарифів на залізничні вантажоперевезення компаніям. Також суд заарештував авто ще одного чиновника «Укрзалізниці» в цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: