Курченко вирішив судитися з Порошенком

Читать на русском
Український бізнесмен-утікач Сергій Курченко подав до суду на президента Петра Порошенка про захист честі й гідності.

Український бізнесмен-утікач Сергій Курченко подав до суду на президента Петра Порошенка щодо захисту честі й гідності.

Про це свідчить інформація в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише «Слово і Діло».

Там зазначається, що Курченко подав позов щодо захисту честі, гідності та ділової репутації проти Петра Порошенка та «Телерадіокомпанії «Студія 1+1» ще 4 жовтня. В реєстрі вказано, що 2 грудня розгляд справи був призначений на 4 квітня 2018 року.

Нагадаємо, в 2014 році МВС встановило схему незаконного ввезення на територію України та реалізації нафтопродуктів групою компаній Курченка, якого називають «гаманцем» сім'ї Віктора Януковича. Збитки держбюджету оцінюють у 7 мільярдів гривень.

СБУ провела обшуки у 15 компаніях, пов'язаних з КурченкомНазви фірм поки не розголошуються. Відомо тільки, що всі вони афільовані з бізнесом Курченка. Також повідомляється, що IP-адреси компаній знаходяться в Москві.

У серпні 2015 року Печерський райсуд Києва арештував нафтопродукти олігарха Сергія Курченка, які зберігаються на потужностях компанії «Укртранснафтопродукт».

У травні 2017 року прокуратура скерувала Сергію Курченку повідомлення про підозру в створенні злочинної організації та ухиленні від сплати податків при реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів. Тоді зазначалося, що до злочинної організації були причетні 19 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: