Справа Курченка: його шукатиме Інтерпол

Читать на русском

Головне управління Нацполіції в Одеській області внесло клопотання до Генерального секретаріату Інтерполу про оголошення в міжнародний розшук Сергія Курченка.

Головне управління Нацполіції в Одеській області внесло клопотання до Генерального секретаріату Інтерполу про оголошення в міжнародний розшук Сергія Курченка.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

«Завдяки спільним заходам, вжитим під координацією прокуратури Одеської області, правоохоронними органами внесено клопотання до Генерального секретаріату Інтерполу про оголошення в міжнародний розшук Сергія Курченка з метою встановлення його місцеперебування», – написала Сарган.

Вона нагадала, що Курченка підозрюють у створенні злочинної організації, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, ухиленні від сплати податків та інших злочинах.

«У кримінальному провадженні статус підозрюваних та обвинувачених мають 22 особи. Судом вже підтверджена провина 15 фігурантів злочинних оборудок», – підсумувала Сарган.

Нагадаємо, в 2014 році МВС встановило схему незаконного ввезення на територію України та реалізації нафтопродуктів групою компаній Курченка, якого називають «гаманцем» сім'ї Віктора Януковича. Збитки держбюджету оцінюють у 7 мільярдів гривень.

У серпні 2015 року Печерський райсуд Києва арештував нафтопродукти олігарха Сергія Курченка, які зберігаються на потужностях компанії «Укртранснафтопродукт».

У травні 2017 року прокуратура скерувала Сергію Курченку повідомлення про підозру в створенні злочинної організації та ухиленні від сплати податків при реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів. Тоді зазначалося, що до злочинної організації були причетні 19 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: