Доба в АТО: п'ятеро українських воїнів отримали поранення

Читать на русском
Російсько-окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях Збройних Сил України в зоні проведення антитерористиної операції, застосовуючи міномети різних калібрів.

Російсько-окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях Збройних Сил України в зоні проведення антитерористиної операції, застосовуючи міномети різних калібрів.

Про це з посиланням на прес-центр штабу АТО повідомляє «Слово і Діло».

Без згоди РФ миротворча місія на Донбасі неможлива - ВолкерБез згоди Російської Федерації розмістити миротворчу місію на Донбасі буде неможливо. Про це повідомив спецспредставітель Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

На луганському напрямку ворог активізувався з настанням сутінків. З мінометів різних типів противник неодноразово вів вогонь по нашим оборонних укріпленнях в районі Трьохізбенки, Кримського, Новотошківське, Майського і Зайцевого. Крім того, у цих населених пунктах, а також недалеко від Лозового, Новоалександровки, Світлодарська та Луганського окупанти інтенсивно застосовували гранатомети різних типів і легке піхотне озброєння.

На донецькому напрямку епіцентром протистояння залишаються околиці Авдіївки. Зокрема, більше трьох десятків хв 82-го калібру в вечірній час загарбники випустили по наших позиціях поблизу шахти Бутівка. З гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали захисників Кам'янки, Авдіївки і Красногоровки. А на Приазов'ї зі стрілецької зброї противник турбував захисників Старогнатівка.

Загалом, за минулу добу зафіксовано 35 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У випадках, коли обстріли противника склали безпосередню загрозу життю і здоров'ю наших воїнів, вони відповідали противнику вогнем з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів четверо українських військовослужбовців отримали легкі поранення, ще один отримав бойову травму. Всіх бійців було доставлено в військово-лікарські установи та надано невідкладну медичну допомогу. Стану їх життя ніщо не загрожує.

Як повідомлялося, в неділю, 10 грудня, російсько-терористичні війська провели 8 прицільних обстрілів позицій сил АТО.

Раніше повідомлялося, що місія ОБСЄ спростувала звинувачення бойовиків на адресу Збройних сил України в обстрілі Донецької фільтрувальної станції фосфорними боєприпасами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: