Неділя в АТО: 8 порушень режиму перемир'я

Читать на русском
У неділю, 10 грудня, російсько-терористичні війська провели 8 прицільних обстрілів позицій сил АТО.

У неділю, 10 грудня, російсько-терористичні війська провели 8 прицільних обстрілів позицій сил АТО.

Майже у кожному випадку українські воїни давали агресору адекватну відповідь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Карта АТО: ситуація на сході України на 10 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 10 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Як повідомив прес-центр штабу АТО, епіцентром напруженості став донецький напрямок, пише «Слово і Діло».

Найбільш інтенсивно бойовики вели обстріли у районі Авдіївки. Тут противник обстрілював сили АТО з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї впродовж чотирьох годин. Крім того, під вогонь з мінометів і піхотного озброєння потрапили позиції ЗСУ довкола Пісків, а з гранатометів загарбники стріляли поблизу шахти Бутівка.

На Приазов’ї бойовики зранку випустили десять мін 82-го калібру по оборонцях Чермалика, а по обіді - зі 120-мм мінометів та легкого піхотного озброєння вели вогонь по захисниках Гнутового. З гранатометів ворог обстрілював українські опорні пункти біля Широкиного, зі стрілецької зброї – оборонні укріплення неподалік Старогнатівки та Мар’їнки.

На луганському напрямку протягом дня не зафіксовано жодного випадку порушення режиму припинення вогню.

Раніше повідомлялося, що місія ОБСЄ спростувала звинувачення бойовиків на адресу Збройних сил України в обстрілах Донецької фільтрувальної станції фосфорними боєприпасами.

Нагадаємо, минулої доби бойовики 39 разів порушували «тишу», українські військові не постраждали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: