Зведення штабу АТО 10 грудня: майже 40 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
У прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 9 грудня.

Станом на 6:00 10 грудня, російсько-окупаційні війська 39 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, застосовуючи міномети різних калібрів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На луганському напрямку ворог неодноразово зі 120-мм мінометів, зенітної установки, озброєння БМП і стрілецької зброї вів вогонь по нашим оборонних укріпленнях поблизу Троїцького та Кримського. Під час вогневих провокацій у районі Луганського і Попасної противник кілька разів обстрілював українські опорні пункти з мінометів 82-го калібру і гранатометів. З озброєння БМП бойовики порушували перемир'я поблизу Зайцевого, а з кулеметів – здійснювали обстріли по опорних пунктах неподалік Новоалександровки і Світлодарська.

На донецькому напрямку ворожа активність зосередилася в районі Авдіївки. Тут загарбники з 82-мм мінометів вели вогонь по захисникам Пісків і шахти Бутівка, а з піхотного озброєння обстрілювали південні окраїни Авдіївки. Крім того, на Приазов'ї незаконні збройні формування відкривали вогонь з гранатометів і озброєння БМП по захисників Водяного і Талаківці.

Загалом, за минулу добу зафіксовано 39 порушень режиму припинення вогню збоку окупантів. У випадках, коли обстріли противника склали безпосередню загрозу життю і здоров'ю наших воїнів, підрозділи Збройних Сил України відповідали противнику вогнем з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів жоден український захисник не постраждав.

Нагадаємо, 9 грудня у штабі АТО повідомили про понад 10 обстрілів.

Раніше спецпредставник США по Україні заявив, що без згоди РФ миротворча місія на Донбасі неможлива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: