Статус Єрусалима: Макрон зробив заяву

Читать на русском
На вулицях Єрусалиму третій день тривають заворушення. Лідер ХАМАС закликав арабські країни повністю розірвати відносини зі Штатами після рішення Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Президент США Дональда Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю та має намір перенести посольство США з Тель-Авіва до Єрусалиму. Лідери ЄС розкритикували позицію США, а президент Франції назвав рішення Трампа «сумним».

Про це повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

«Це сумне рішення, яке Франція не схвалює і яке суперечить міжнародному праву і всім резолюціям Ради Безпеки ООН», - цитує видання слова Еммануеля Макрона.

«Франція і Європа прихильники врегулювання близькосхідного конфлікту на основі співіснування двох держав, Ізраїлю та Палестини, в мирі та безпеці в міжнародно визнаних кордонах з Єрусалимом в якості столиці обох держав», - заявив Макрон.

Французький лідер, застеріг від спроб нагнітання напруженості в регіоні.

Єрусалим – столиця Ізраїлю: на що здатні арабські країни та що буде даліПрезидент США підписав указ про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю. В Палестині на знак протесту почали палити портрети Трампа. Ситуацію оцінили експерти.

«На даний момент я закликаю всіх зберігати спокій. Ми повинні за всяку ціну уникати насильства і заохочувати діалог», - заявив він.

На вулицях Єрусалиму третій день тривають заворушення. У Палестині в знак протесту спалили кілька портретів президента США. Лідер ХАМАС закликав арабські країни повністю розірвати відносини зі Штатами.

В ЄС вважають, що політика президента США може порушити мир на Близькому Сході.

МЗС України рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до ізраїльського міста Єрусалим в зв'язку з масовими протестами.

Довідка: Ізраїль окупував східну частину Єрусалима після війни 1967 року і вважає місто своєї неподільною столицею.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: