Єврокомісія вирішила судитися з Угорщиною через скандальний закон

Читать на русском
Єврокомісія подає до суду на Угорщину, яка внесла зміни до закону про освіту, який містить проблематичні положення, тим самим обмежуючи права університетів з ЄС.

Єврокомісія подає до суду на Угорщину, яка внесла зміни до закону про освіту, який містить проблематичні положення, тим самим обмежуючи права університетів з ЄС.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії, пише «Слово і Діло».

«Єврокомісія вирішила судитися з Угорщиною в суді ЄС на підставі того, що Будапешт змінив редакцію закону про вищу освіту від 4 квітня 2017 року, диспропорційно обмеживши університети з ЄС», – ідеться в повідомленні.

Згідно з висновками Венеційської комісії, угорський закон про вищу освіту загалом відповідає європейським нормам, але його змінений варіант, який посилює правила щодо іноземних вишів, містить деякі «дуже проблематичні» положення.

У липні Європейська комісія направила Угорщині застереження в рамках юридичної процедури проти Угорщини про те, що закон про вищу освіту несумісний зі свободою вищих навчальних закладів надавати послуги й відкриватися в будь-якій точці ЄС.

Угорщина висунула Україні ультиматумГлава МЗС Угорщини Петер Сійярто повідомив, що Україна, прийнявши новий закон про освіту, порушила зобов'язання перед НАТО, тому повинна відкликати його.

Нагадаємо, Єврокомісія також судиться з Угорщиною через невиконання нею зобов'язань щодо мігрантів.

Також повідомлялося, що голова МЗС Угорщини Петер Сіярто закликав ОБСЄ направити постійну місію спостерігачів на Закарпаття, де проживають близько 150 тисяч угорців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: