ДТП у Харкові: в організмі Зайцевої виявлені речовини, що містять кодеїн

Читать на русском
В організмі водія автомобіля Lexus Олени Зайцевої, яку звинувачують у скоєнні смертельного ДТП в Харкові з шістьма загиблими, виявили речовини, що містять кодеїн.

В організмі водія автомобіля Lexus Олени Зайцевої, яку звинувачують у скоєнні смертельного ДТП в Харкові з шістьма загиблими, виявили речовини, що містять кодеїн.

Про це розповів начальник Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергій Чиж, повідомляє прес-служба обласної поліції, пише «Слово і Діло».

Меддовідки та кримінальна відповідальність: як боротися з неадекватними водіями?У 2009 році була запроваджена заборона на тимчасові реєстраційні талони для авто, медичні довідки Але зараз у планах Мінінфраструктури поетапне повернення техогляду, а депутати вже ініціюють повернення довідок. Оцінку ситуації дали експерти.

«Стосовно учасників аварії проведені психіатрична, наркологічна та хімічно-токсикологічна експертизи. Згідно з висновками досліджень, в організмі водія автомобіля Lexus виявлені речовини, які містять кодеїн. Зараз на стадії завершення знаходяться 14 цитологічних експертиз за біологічними і цитологічним речовин, вилучених з автомобілів», - сказав Чиж.

За його словами, призначена автотехнічна експертиза, проведення якої доручено експертам ХНДІСЕ ім. Бокаріуса. Експерти планують закінчити їх до 10 грудня цього року.

Відзначимо, що при застосуванні високих доз кодеїн, подібно до інших опіатів, може викликати ейфорію. Нерідко при прийомі великої кількості таблеток деяких кодеїновмісних ліків можливо серйозне отруєння. При регулярному застосуванні кодеїну спостерігається явище звикання (подібне звикання до героїну та інших препаратів групи опіоїдів). При перевищенні терапевтичної дози (0,1 г і вище) викликає збудження, нудоту, іноді почуття «важкої голови», але, на відміну від морфіну і опіуму надає набагато менший снодійний ефект.

Нагадаємо, другому учаснику продовжили арешт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: