У Чехії новим прем'єр-міністром призначили мільярдера

Читать на русском
Президент Чехії Мілош Земан призначив прем'єр-міністром країни лідера Акції невдоволених громадян, мільярдера Андрея Бабіша.

Президент Чехії Мілош Земан призначив прем'єр-міністром країни лідера «Акції невдоволених громадян», мільярдера Андрея Бабіша.

«АNО перемогло на виборах до Палати депутатів чеського парламенту з величезним відривом від інших політичних партій, набравши майже 30% голосів виборців», – цитує російське пропагандистське агентство ТАСС чеського президента, пише «Слово і Діло».

Сенат Чехії назвав слова Земана про Крим неприйнятнимиВерхня палата парламенту (Сенат) Чехії ухвалила сьогодні постанову, в якій назвала слова президента країни Мілоша Земана про анексію Криму як «завершену справу» легітимізацією російської агресії в Україні.

За його словами, Андрею Бабішу вдалося створити «успішний політичний рух».

Мілош Земан також зазначив, що політик, який обіймав до недавнього часу посаду міністра фінансів, також досяг значних успіхів.

«Йому першому з міністрів фінансів вдалося домогтися, щоб дохідні статті бюджету були вище витратних», – сказав Земан.

Як відомо, доларовий мільярдер Андрей Бабіш був запідозрений у махінаціях з отриманням субсидії ЄС розміром $2,3 млн. Поліцейське розслідування щодо нього збиралися припинити в зв'язку з одержанням ним депутатської недоторканності.

Вибори в Чехії відбулися наприкінці жовтня.

Нагадаємо, уряд Чехії на чолі з прем'єром Богуславом Соботкою оголосив про відставку, поступившись місцем мільярдеру Андрею Бабішу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: