Не тільки Саакашвілі: стало відомо, про що говоритимуть із силовиками в Раді

Читать на русском
Сьогодні, 5 грудня, о 16:00 у Верховній Раді відбудуться слухання керівників Генпрокуратури, СБУ, НАБУ та САП.

Народні депутати заслухають керівників силових органів не лише з приводу спроби затримання Міхеіла Саакашвілі, а й з приводу відносин між НАБУ, НАЗК та Генеральною прокуратурою, а також із питань співробітництва українських правоохоронців з іноземними структурами.

Про це «Слову і Ділу» повідомив народний депутат від фракції «Народного фронту», член парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Євген Дейдей.

«Банда грузинів намагається диктувати умови»: в коаліції висловилися про ситуацію із СаакашвіліДепутати від фракції «Народного фронту» вважають Міхеіла Саакашвілі учасником організованої злочинної групи, яка намагається підірвати цілісність країни.

«Заслухаємо силовиків не тільки й навіть не стільки щодо сьогоднішніх подій (спроби затримання Міхеіла Саакашвілі вранці 5 грудня – ред.), але й із інших дуже важливих питань. Послухаємо їх, чому вони дозволяють працювати іноземним службам на території України. Ми такі немічні, що самі не можемо провести розслідування в нашій країні? То навіщо ми тоді взагалі створювали це НАБУ?», – сказав Дейдей.

На його думку, силовики мають припинити конкурувати між собою.

«Принаймні так, як вони зараз роблять, – публічно й зі скандалами. Вони мають почати працювати. А НАБУ має припинити ходити до певних посольств – не говоритиму, до яких – отримувати вказівки. Потрібно нарешті зрозуміти, що Україна – незалежна країна, й ми здатні самі наводити в себе порядки. Нам диктатура ззовні не потрібна. Одні вже намагалися нас окупувати», – зазначив політик.

Відзначимо, що Дейдей фігурує в розслідуванні НАБУ. Детективи відомства підозрюють його в незаконному збагаченні. Наразі досудове розслідування триває, однак деякі слідчі дії заборонені через негативне голосування парламенту за подання на притягнення до відповідальності нардепа.

Нагадаємо, 5 грудня на 16:00 до Верховної Ради запрошені керівники Генпрокуратури, СБУ, НАБУ та САП. Депутати хочуть заслухати від представників правоохоронних органів інформацію щодо останніх подій навколо антикорупційних органів, а також спроби затримання Міхеіла Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: