Порушив «важливий закон». З Криму знову видворили українця

Читать на русском
В анексованому Криму Ялтинський суд 27 листопада 2017 року ухвалив рішення про депортацію громадянина України Олександра Ковальчука за порушення міграційного законодавства РФ.

В анексованому Криму Ялтинський суд 27 листопада 2017 року ухвалив рішення про депортацію громадянина України Олександра Ковальчука за «порушення міграційного законодавства РФ».

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, пише «Слово і Діло».

Стало відомо, куди вивозять кримчан з окупованого півостроваРосія завезла до окупованого Крим 250 тисяч людей з ОРДЛО і ще близько 300 тисяч - з РФ. Натомість самі кримчани змушені залишати півострів.

«17 листопада 2017 року до мене додому в Ялті прийшли співробітники ФСБ РФ і звинуватили мене в порушенні міграційного законодавства РФ. Вони сфальсифікували відомості про мене в базі даних перетину кордону РФ. За їхньою інформацією, я приїхав з України до Криму в 2016 році й переховувався, незважаючи на те, що я не залишав Крим із 2011 року», – повідомив Ковальчук.

Як повідомляється, в суді адвокату Ковальчука повідомили про намір заарештувати й примусово депортувати його через Краснодарський спецприймальник для мігрантів, після чого запропонували підписати визнання провини й погодитися на виплату штрафу в 2 тисячі рублів і на депортацію. Крім того, за словами Ковальчука, йому повідомили про заборону на в'їзд до РФ протягом 5 років.

Як зазначається, українець має хронічне захворювання й проживав у Криму з 2011 року за рекомендацією медиків.   Нагадаємо, кримського політв'язня Володимира Балуха випустили із СІЗО під домашній арешт, заборонивши залишати квартиру, користуватися інтернетом та електронною поштою.

Як відомо, прокуратура АР Крим, яка нині розташована в Києві, 23 листопада порушила кримінальні провадження за фактом проведення незаконних обшуків у представників кримськотатарської громади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: