Через негоду на Закарпатті утворилися масштабні пробки

Читать на русском
У зв'язку з погіршенням погодних умов на дорогах в Закарпатській області утворилися великі пробки на дорогах.

У зв'язку з погіршенням погодних умов на дорогах в Закарпатській області утворилися великі пробки на дорогах.

Як інформує «Слово і Діло», про це «112 Україна» повідомила речник головного управління ДСНС в Закарпатській області Наталія Батир.

Сніг знеструмив 88 населених пунктівЧерез ускладнення погодних умов, пориви вітру, в ніч з 3 грудня на 4 грудня сталося знеструмлення 88 населених пунктів у 3 областях України.

Причиною утворень заторів став сніг, який випав. Негода паралізувала рух на гірських перевалах, а два десятка населених пунктів виявилися відключені від електропостачання.

«Триває буксирування великовагових транспортних засобів, які застрягли на перевалах Воловецького району Закарпатської області, зараз залучено чотири одиниці техніки закарпатських рятувальників і 16 чоловік особового складу. Вночі рішенням керівництва додатково залучено з Львівської боку тягач і в 5 ранку виїхав ще один тягач. Тобто поки там працює шість одиниць техніки і понад 20 рятувальників. На 6 ранку відбуксирували 22 автомобілі. За попередньою інформацією, також знеструмлені 26 населених пунктів, зафіксовано 26 населених пунктів, які не мають світла і шість частково», - розповіла вона.

Крім того, в Карпатах станом на понеділок, 4 грудня, залишається загроза сходження лавин.

«У нас більше чотирьох діб спостерігається лавинна небезпека в горах, зокрема на високогір'ї Карпат. Зараз спостерігається найбільша лавинна небезпека в горах. Закликаємо людей обов'язково реєструвати в пошуково-рятувальних відділеннях, щоб рятувальники могли надати допомогу», - констатувала Батир.

Як повідомлялося, сьогодні, 4 грудня, на більшій частині території України синоптики прогнозують мокрий сніг і дощ, лише в Одеській та Миколаївській областях без опадів.

Нагадаємо, у зв'язку з різким погіршенням погодних умов, а саме внаслідок сильних снігопадів, у Львівській та Закарпатській областях обмежили рух автотранспорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: