«Марш ганьби» в Ізраїлі: десятки тисяч людей виступили проти прем'єра

Читать на русском
Ізраїль за багатьма напрямками міг би бути прикладом для України. Однак, і в такій розвиненій країні є проблеми з корупцією. У трьох містах пройшли протести в зв'язку з цим.

В Ізраїлі десятки тисяч людей взяли участь в протестах проти підозрюваного в корупції прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху, якому раніше оголосили звинувачення.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Зокрема, в трьох містах пройшли «Марші ганьби»: Тель-Авіві, Єрусалимі та Хайфі.

Як повідомляється, приводом для акції протесту став законопроект, який обмежує повноваження поліції і надає прем'єр-міністру імунітет від кримінального переслідування.

За попередніми даними, документ у другому читанні повинні прийняти вже 4 грудня.

Ситуація тягнеться ще з серпня. Тоді поліція Ізраїлю повідомила верховному суду країни, що прем'єра Нетаньяху підозрюють у хабарництві, шахрайстві і зловживанні довірою.

«Поліція підозрює, що Нетаньяху міг отримувати незаконні подарунки від багатих друзів, зокрема, від австралійського мільярдера Джеймса Пекера і голлівудського продюсера Арнона Мілчан», - повідомили місцеві правоохоронні органи.

Також, згідно з матеріалами окремої справи, прем'єр Ізраїлю нібито домовився з медіа-групою «Едіот Ахронот» про ослаблення їх конкурентів в обмін на сприятливе висвітлення діяльності уряду.

Однак, сам Нетаньяху відкидає всі звинувачення на свою адресу.

Нагадаємо, в кінці листопада Павло Клімкін провів переговори з керівництвом Ізраїлю.

В Єрусалимі Нетаньяху і Клімкін обговорили поглиблення співпраці між країнами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: