Понад 100 тисяч українців не підозрюють, що заражені ВІЛ

Читать на русском
В Україні кількість ВІЛ-інфікованих осіб, які не знають про свій діагноз, склала понад 100 тисяч.

В Україні кількість ВІЛ-інфікованих осіб, які не знають про свій діагноз, становить понад 100 тисяч.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України Роман Ілик, виступаючи на акції до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Ілик сказав, що такий висновок щодо кількості інфікованих оприлюднила міжнародна програма UNAIDS.

«Авторитетна організація, яка провела дослідження в Україні, говорить, що хворими на ВІЛ потенційно є близько 100 тисяч. Це ті, хто не знає про свій діагноз», – сказав він.

Поширення ВІЛ-інфекції в УкраїніСтаном на кінець вересня 2016 року в Україні було зареєстровано понад 292 тис. ВІЛ-інфікованих осіб, найчастіше – в Одеській, Дніпропетровській та Миколаївській областях.

Крім того, майже така ж кількість людей в Україні вже знають про свою хворобу.

«Зараз на лікуванні вже майже 100 тисяч. Якщо бути точними, це 79 949 осіб. Це ті, хто сьогодні реально отримує лікування, підтримку з боку держави», – зазначив Ілик.

Він додав, що 80% людей, які помирають від ВІЛ, – це люди від 25 до 49 років.

За його словами, державна політика в цьому напрямку спрямована на превентивний напрямок – раннє виявлення й профілактичні заходи, які не дають розвитку цьому захворюванню, лікування та забезпечення необхідними ліками.

Раніше в МОЗ назвали кількість ВІЛ-інфікованих українців.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я України відмовилися повідомити дані про закупівлі ліків за напрямом «Централізована закупівля медикаментів для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей», які були здійснені відповідно до постанови КМУ міжнародними спеціалізованими організаціями в період 2015-2016 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: