Стало відомо, коли імператор Японії зречеться престолу

Читать на русском
Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе повідомив про те, що імператор Акіхіто зречеться престолу в квітні 2019 року.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе повідомив про те, що імператор Акіхіто зречеться престолу в квітні 2019 року.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на ВВС Україна.

Кім Чен Ин залякує Японію «ядерними хмарами»Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пригрозив Японії «ядерними хмарами», якщо керівництво цієї країни не перестане закликати до подальших санкцій, щоб змусити КНДР згорнути свою ядерну і ракетну програму.

У минулому році 83-річний імператор повідомив, що його вік і стан здоров'я стали причиною того, що йому важко виконувати свої обов'язки. Парламент Японії в червні 2017 року дозволило імператору відректися від престолу.

Час і деталі зречення від престолу, що відбувається вперше за понад два століття, стали предметами запеклих дебатів в Японії. У п'ятницю в країні зібралося спеціальне засідання за участю Ради імператорського дому, членів парламенту і членів японської імператорської сім'ї, щоб визначити дату зречення.

Після цього глава уряду повідомив, що церемонія зречення відбудеться 30 квітня 2019 року. А вже на наступний день - 1 травня - новим імператором стане його 57-річний син, кронпринц Нарухіто.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив про підтримку рішення президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа знову включити Північну Корею в список країн, які спонсорують тероризм.

Крім того, з 1 січня 2018 року Японія спрощує візові вимоги для короткострокового перебування громадян України в цій країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: