Меркель провела переговори з Ердоганом

Читать на русском
Вперше за багато місяців канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провели телефонну розмову.

Вперше за багато місяців канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провели телефонну розмову.

Як інформує «Слово і Діло», про це передає Anadolu.

Трамп пообіцяв Ердогану переглянути питання щодо видачі ҐюленаПрезидент США Дональд Трамп пообіцяв переглянути питання про видачу Анкарі обвинуваченого турецькою владою в організації спроби держперевороту мусульманського проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Так, лідери країн обговорили розвиток відносин між двома країнами. Обидва політики зійшлися на тому, що двостороннім контактам «варто дати новий імпульс на високому рівні» - після того, як в Німеччині буде сформовано уряд.

Також Меркель і Ердоган обговорили укладений Анкарою і Євросоюзом договір про біженців, згідно з яким Туреччина розміщує у себе біженців, які прибули на Егейські в Греції, а в обмін на це ЄС дає Анкарі гроші на утримання мігрантів.

Як повідомлялося, Меркель погодилися на коаліцію з лівими соціал-демократами, для того щоб покласти край політичній кризі в країні.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про готовність піти у відставку, якщо опозиційна Народно-республіканська партія доведе, що він зберігає гроші на закордонних рахунках.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: