Меркель визначилася, з ким домовлятиметься щодо коаліції

Читать на русском
Президент ФРН Штайнмаєр зустрінеться з лідерами ХДС і ХСС Ангелою Меркель і Хорстом Зеєхофером, а також з головою Соціал-демократичної партії Німеччини Мартіном Шульцем для переговорів.

Президент ФРН Штайнмаєр зустрінеться з лідерами ХДС і ХСС Ангелою Меркель і Хорстом Зеєхофером, а також з головою Соціал-демократичної партії Німеччини Мартіном Шульцем для переговорів.

Про це в канцелярії президента Німеччини, пише «Слово і Діло».

Цього тижня Штайнмайер провів серію двосторонніх зустрічей з головами представлених в парламенті партій. Тепер заплановані «спільні переговори в палаці Бельвю» - офіційною резиденцією президента ФРН. Згідно з останньою інформацією, ці консультації призначені на четвер, 30 листопада.   Тим часом голова СДПН Шульц, який раніше виступав за проведення позачергових виборів в бундестаг, тепер заявив, що рішення про участь соціал-демократів в урядовій коаліції повинно бути ухвалено за підсумками внутріпартійного голосування.   «В емоційному зверненні федеральний президент закликав партії до переговорів, - зазначив Шульц. - Ми не будемо від цього відмовлятися».

Якщо переговори призведуть до того, що «ми в будь-якій формі будемо брати участь у формуванні уряду, члени СДПН ухвалять рішення про це шляхом голосування», підкреслив голова соціал-демократів.

Раніше Меркель висловила свою готовність йти на нові вибори з консервативними християнськими демократами.

Як відомо, в Німеччині з вересня не сформовано уряд. У ніч на понеділок Вільна демократична партія (ВДП) Німеччини відмовилася брати участь у формуванні парламентської коаліції з блоком Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз, який очолює Ангела Меркель, і «Зеленими». Домовитися партії не змогли з питань біженців, екології та реформування Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: