Тимошенко забула домогтися фінансування з держбюджету повного видання творів Франка

Читать на русском
Ніхто з парламентської фракції Батьківщини не згадав про обіцянку свого лідера щодо творів Івана Франка.
Юлія Тимошенко

Лідерка фракції «Батьківщини», народний депутат Юлія Тимошенко забула про власну обіцянку домогтися фінансування з державного бюджету повного видання творів Івана Франка.

Ані Тимошенко, ані її фракція не вносили змін до держбюджету, і навіть не голосували за нього, пише «Слово і Діло».

Згідно з листом першого заступника Державного комітету телебачення і радіомовлення України Богдана Червака від 3 березня 2017 року, з 28 липня 2016 року замовником випуску друкованої продукції за рахунок бюджетних коштів за програмою «Українська книга» є новостворений Український інститут книги. За його словами, саме цей інститут формує перелік книг до друку, що фінансуються з держбюджету.

Також у Держкомтелерадіо повідомили, що не мають інформації про ініціативу парламентської фракції «Батьківщини» передбачити в 2017 році кошти на видання повного зібрання творів Івана Франка.

До того ж в ухваленому держбюджеті-2017, який «Батьківщина» не підтримала, на програму «Українська книга» передбачено майже 39,6 мільйона гривень. Також у нещодавно ухвалених змінах до держбюджету-2017 немає ініціатив Тимошенко або представників її фракції про фінансування повного видання творів Франка.

Таким чином, лідерка «Батьківщини» не дотримала слова.

Нагадаємо, 16 вересня 2016 року Тимошенко запевнила, що її фракція доб'ється того, щоб у державному бюджеті на 2017 рік було передбачене фінансування повного видання творів Франка.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Тимошенко дала 197 обіцянок, із яких 80 виконала, а 84 – провалила. Рівень її відповідальності – 41%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: