У КНДР розповіли про можливості нової ракети

Читать на русском
Запущена військовими Корейської Народно-Демократичної республіки ракета здатна досягти будь-якої точки на континентальній території США.

Запущена військовими Корейської Народно-Демократичної республіки ракета здатна досягти будь-якої точки на континентальній території США.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили офіційні ЗМІ Північної Кореї.

Запущена КНДР ракета впала біля Японії – ЗМІБалістична ракета, запущена Північною Кореєю, могла впасти в межах виключної економічної зони Японії.

Як повідомляється, під час вчорашнього запуску була протестована міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-15, найпотужніша з наявних в арсеналі країни на даний момент. У повідомленні говориться, що снаряд пролетів 950 кілометрів за 53 хвилини.

В американському Союзі учених, заяву яких наводить Reuters, підтвердили, що запущена Північною Кореєю ракета може пролетіти понад 13 тисяч кілометрів і досягти будь-якої точки на території США, включаючи столицю країни, Вашингтон.

При цьому неясно, чи здатна вона переносити велику ядерну боєголовку, відзначили в організації.

Як повідомлялося, в середу, 29 листопада, відбудеться екстрене засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з запуском керівництвом Північної Кореї балістичної ракети.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що пуск ракети КНДР не змінює підхід США до підходу до північнокорейського питання.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш рішуче засудив останній запуск балістичної ракети Північною Кореєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: