Американський есмінець прибув до одеського порту

Читать на русском
У командуванні ВМС ЗСУ розцінюють візит військового корабля США як продовження підтримки з боку ВМС США.

До порту Одеси 29 листопада прибув американський ракетний есмінець James E. Williams (DDG-95).

Про це повідомляється на сторінці ВМС ЗСУ в Facebook, пише «Слово і Діло».

Рада Європи, санкції та РФ: чи повернуть російську делегацію до ПАРЄУ Раді Європи заговорили про зняття санкцій з РФ та повернення російської делегації до ПАРЄ, а деякі країни й раніше відкрито виступали за зняття обмежень. Тим часом Росія припинила внески до ПАРЄ. Ситуацію та перспективи оцінили експерти.

Корабель пробуде в порту Одеси орієнтовно до 2 грудня. У командуванні ВМС ЗСУ розцінюють візит військового корабля США як продовження підтримки з боку ВМС США.

«Українські ВМС активно співпрацюють із ВМС США в питаннях реформування та підготовки особового складу, ми вдячні нашим американським колегам за допомогу. Значення постійних контактів флотів двох країн особливо важко переоцінити на етапі відновлення можливостей національного флоту після його передислокації на материкову частину України в 2014 році в результаті анексії Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», – заявив перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов.

Він також зазначив, що за останній рік відбулося близько десяти візитів кораблів ВМС США й кораблів флотів країн-партнерів до порту Одеси, що, за його словами, є беззаперечним свідченням підтримки.

Раніше повідомлялося, що до Чорного моря увійшов французький ракетний фрегат-невидимка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: