Повернення Росії до Ради Європи: член української делегації прояснив ситуацію

Читать на русском
Член українського парламенту заявляє, що противників повернення російської делегації до ПАРЄ поки більшість.
Парламентська асамблея Ради Європи

Ситуація, що складається в зв'язку з можливим поверненням Росії до складу Парламентської асамблеї Ради Європи, поки виглядає сприятливою для України.

Про це «Слову і Ділу» розповів представник української делегації в ПАРЄ, народний депутат України Борислав Береза.

«Ми постійно ведемо переговори з делегаціями інших країн і в нас складається певна картинка. Поки ця картинка нормальна для нас. Але ніхто не знає, на що ще піде Росія. Росія постійно йде на шантаж – шантаж персоналій, інституцій, шантаж великих корпорацій. Подивимося, може, когось зможуть залякати, когось – переконати, когось – перекупити. Все можливо», – зазначив Береза.

За його словами, «практично всі скандинавські країни та країни Центральної Європи утримуються від підтримки рішення про повернення Росії до ПАРЄ».

«Але в Росії є свої сателіти, через яких вони проштовхують потрібні рішення. В тому числі це й представники лівих партій Європи, які підтримували сепаратизм на Донбасі, які говорили, що можна їздити до Криму, а Україні потрібно відмовлятися від ідеї повернення півострова. Але більшість у ПАРЄ досить чітко говорить про те, що на шантаж, на який пішла Росія, не можна піддаватися в жодному разі», – сказав нардеп.

Нагадаємо, голова Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що потрібно повернути російську делегацію до ПАРЄ, інакше вона вийде з цієї організації й росіяни залишаться без можливості «захищати свої права в ЄСПЛ». При цьому влітку Росія заявила, що перестане робити внески до бюджету ПАРЄ.

Згодом у ПАРЄ відмовилися знімати санкції з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: