«Київпастранс» назвав собівартість проїзду у наземному транспорті

Читать на русском
Підвищення вартості проїзду в столичному транспорті дозволить знизити збитки, оскільки собівартість перевезень істотно вище діючих тарифів.

Генеральний директор комунального підприємства «Київпастранс» Дмитро Левченко назвав собівартість тарифів на проїзд в наземному транспорті.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, передає «Слово і Дело».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє що до кінця 2017 року у Києві буде 100 нових автобусівСказано 4 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Однією зі складових вартості проїзного квитка є собівартість перевезення, яка включає заробітну плату, вартість паливно-мастильних матеріалів, електроенергії, обслуговування і ремонт рухомого складу тощо. З огляду на значне підвищення вартості цих складових зараз істотно зросла собівартість однієї поїздки», - зазначив Левченко.

Він підкреслив, що за розрахунками фахівців, економічно обгрунтований тариф - 6,91 гривень на проїзд наземними видами транспорту і 15,39 гривень на проїзд міською електричкою.

«Така невідповідність між реальними і діючими тарифами робить пасажирські перевезення в Києві збитковими», - констатував гендиректор «Київпастрансу».

24 травня повідомлялося, що Київська міська державна адміністрація має намір підняти ціни на проїзд в муніципальному транспорті на 1 грн: в метро до 5 гривень, в наземному транспорті до 4 грн з 15 липня.

Нагадаємо, що в Україні вступив в силу закон про введення е-квитка в міському транспорті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: