Бандитські розбірки в «ЛНР»: перерозподіл влади та об'єднання «республік»

Читать на русском
Василь ВовкЕксперт з питань державної безпеки

Повалення Плотницького може призвести до повалення Захарченка. В такому разі РФ введе війська, оскільки бандитські розбірки можуть стати непрогнозованими.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт із питань державної безпеки Василь Вовк, оцінюючи ситуацію в Луганську та ймовірність об’єднання «ЛНР» і «ДНР».

«Об’єднання «республік» уже колись розглядалося. Формально це й так ОРДЛО. Це лише вважається, що там нібито дві «республіки». Всі розуміють, що це не так», – підкреслив експерт.

Він уточнив, що ще в 2015 році порушували це питання.

«Врешті-решт усе зійшло на нуль. Впав градус, оскільки це якраз те, про що свідчать сьогоднішні події. Об’єднання означає скорочення всього. А там так званий «парламент», «кабінет міністрів», і вони масштабніші, ніж наші на Банковій, за чисельністю», – додав Вовк.

«Так, це сотні фейкових посад, але можливості такі посади надають не фейкові», – зазначив він.

Соцопитування: чи хочуть українці повернення ОРДЛОБільшість українців виступає за те, що окуповані території Донецької та Луганської областей повинні повернутися в свої області на колишніх умовах. Соцопитування.

«Всі триматимуться до кінця за свої посади. Це змога для кожного там представитися так званими органами влади й вирішити всі свої питання», – продовжив експерт.

При цьому він пояснив, що ситуація там далека до вирішення питань місцевого населення.

«Хоча й ми в Києві не можемо похвалитися, що наш Кабмін думає про людей. На жаль, слід визнати, що управління здійснюється приблизно за однією моделлю: швидко награбувати, а далі будь що буде», – резюмував Василь Вовк.

Як пишуть ЗМІ, після свого звільнення ватажок бойовиків Ігор Плотницький призначений уповноваженим із виконання Мінських угод. На місце Плотницького був призначений Леонід Пасічник, який назвав основним завданням виконання Мінських угод.

Лідер групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив, що Леонід Пасічник, як і Корнет, за якого заступилася Росія, має стосунок до ФСБ РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: