Попит на біткойн: яка потенційна межа курсу та в чому особливості ринку

Читать на русском
Андрій Бліновекономічний і фінансовий експерт

«Криптовалюта є новим ресурсом, яка, звичайно ж, залучає нових інвесторів. Якщо поділити теоретично кількість біткойнів, що можуть бути намайнені, а це 21 мільйон на сучасний ВВП, то курс може скласти 4 мільйони доларів за один біткойн.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів фінансовий аналітик, економіст Андрій Блінов, оцінюючи зростання вартості криптовалюти, яка досягла нового рекордного максимуму.

«4 мільйони доларів – потенційна межа курсу біткойна, якщо припустити, що біткойн стає головною світовою валютою, обслуговує всю світову економіку. Це фантастика, якщо порівняти, наприклад, з таким елементом в математиці, як нескінченність», – зазначив Блінов.

За його словами, що більше коштуватиме одиниця цього ресурсу, то більше буде охочих створювати альтернативи цьому інструменту.

Економіст не виключив, що в якийсь момент активну роль у цьому процесі почнуть брати держави.

«Потрібно дуже обережно ставитися до цього елементу інвестування, тим більше поки не пройшла якась міжнародна конференція щодо біткойнів», – застеріг аналітик.

«Головними дійовими особами на сьогодні залишаються держави, які давно оголосили, що вони є монопольними емітентами різних валют. Криптовалюта кинула виклик традиційним емісійним центрам», – додав експерт.

На його переконання, на це будуть якось реагувати, оскільки вже йдуть дискусії в центральних банках про те, що ж усім з цим робити.

«Деякі країни визнають їх фінансовим або матеріальним активом. Не виключено, що держави почнуть збирати великі конференції щодо блокчейну й вироблять правила. Лише тоді ринок криптовалют буде прогнозованим. Зараз це все спекулятивно й навіть можна порівняти з МММ», – підкреслив Блінов.

За його словами, відзначити зараз можна лише одну тенденцію – курс іде вгору загалом.

«Міцність будь-якого активу перевіряється в моменти просідання такого активу. Це стосується і золота, і акцій. Біткойни поки такого просідання не витримували. Були лише локальні корекції. Прогнозувати щось немає сенсу», – пояснив фахівець.

Все, що потрібно знати про біткоіни«Слово і Діло» вирішило скласти інфографіку про біткоіни, розібравшись що це таке і як отримати цю валюту.

Він додав, що поки дійсно здається, що курс іде лише вгору.

«Але скільки угод забезпечує біткойн? Потенційно – це нескінченність. Рано чи пізно доведеться зрозуміти платоспроможність цієї валюти, а держави зберуться для обговорення її перспектив. Поки можливе зростання. Теоретична межа прорахована. В цих межах може статися все, що завгодно», – наголосив фінансист.

Підсумовуючи, експерт припустив, що в міру зростання біткойна виникатимуть альтернативні лінії в створенні аналогічних валют.

«Це може призвести до розмивання вартості окремого біткойна – не важливо, лайт, голд або іншого. Ринок цікавий, але він для любителів азартних ігор», – резюмував Андрій Блінов.

Як відомо, в понеділок курс на ранніх ранкових торгах наближався до 10 тисяч доларів за 1 біткойн.

Докладніше про те, що таке біткойн та як на ньому заробити, аналітики «Слова і Діла» розповіли в матеріалі «Все, що потрібно знати про біткойн».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: